.

.

Zagęstnik naturalny   Mix gum

Zagęstnik naturalny - Mix gum

Naturalny zagęstnik - Mix gum to innowacyjna propozycja substancji uzyskanej z gumy ksantanowej oraz gumy akacjowej, w błyskawiczny sposób buduje pożądaną jakość formulacji. Oferowany przez nas mix gum skraca czas uwadniania do minimum co wpływa na trwanie i jakość procesu technologicznego. Oprócz zdolności zagęszczania mix gum wspomaga nawilżanie oraz zwiększa uczucie miękkości skóry.

SZ-00005500
2025.09
WAGA
  • 10g
  • 50g
  • 100g
  • 500g

INCI:  Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum

Naturalny zagęstnik - Mix gum to innowacyjna propozycja substancji uzyskanej z gumy ksantanowej oraz gumy akacjowej, w błyskawiczny sposób buduje pożądaną jakość formulacji.

Odpowiednia proporcja składników oraz innowacyjny proces technologiczny pozwoliły uzyskać produkt, który w bardzo prosty sposób i krótkim czasie tworzy odpowiednią żelową konsystencję formulacji kosmetycznej. Oferowany przez nas mix gum skraca czas uwadniania do minimum, co wpływa na trwanie i jakość procesu technologicznego. Oprócz zdolności zagęszczania mix gum wspomaga nawilżanie oraz zwiększa uczucie miękkości skóry.

 Właściwości substancji:

  • zwiększa poziom nawilżenia, zapobiega utracie wody;
  • zwiększa lepkość formulacji oraz poprawia właściwości sensoryczne;
  • posiada zdolność zawieszania substancji;
  • posiada właściwości pianotwórcze;
  • zagęszczacz anionowy.

Sposób stosowania:

Do wody dodajemy obliczoną, wynikającą z formulacji, ilość gumy rozsypując ją na całej powierzchni cieczy. Po chwili intensywnie mieszamy. W wyniku mieszania otrzymujemy pożądaną konsystencję.

Sposób pakowania:

- plastikowe butelki farmaceutyczne

Zastosowanie W kosmetyce: kremy, balsamy, żele, formulacje z kwasami AHA
Zalecane stężenie Od 0,1% do 3%
Przechowywanie W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu 
Rozpuszczalność W wodzie
Ciężar właściwy 0,6 g/cm3
pH Od 5 do 7,5
   

 

Zobacz także

× Dziękujemy za rejestrację. Do czasu aktywacji przez administratora, Twoje konto będzie nieaktywne.