.

.

Masło kakaowe nierafinowane, Natural

Masło kakaowe nierafinowane (naturalne)

Masło kakaowe natural - drzewo Kakaowca, pochodzące z wilgotnych lasów tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej, jest szeroko rozpowszechnione w uprawie. Obecnie największe powierzchnie upraw znajdują się w Afryce.  

 

MO-00002200
2025.03
WAGA
  • 100g
  • 200g
  • 500g

INCI: Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter

Theobroma cacao to drzewo Kakaowca, pochodzące z wilgotnych lasów tropikalnych Ameryki Południowej i Środkowej, jest szeroko rozpowszechnione w uprawie. Obecnie największe powierzchnie upraw znajdują się w Afryce.  

Z nasion Kakaowca właściwego wytwarza się kakao oraz masło kakaowe, a z nich z kolei tak uwielbiane przez większość napoje i czekoladę.

Masło kakaowe posiada lekko brązową barwę oraz delikatny i bardzo przyjemny kakaowy aromat.

Zawiera witaminy, potas, magnez, wapno, żelazo oraz kwas oleinowy, dzięki któremu rewelacyjnie regeneruje i nawilża skórę.

Ponadto zawarte w nim naturalne antyutleniacze neutralizują działanie wolnych rodników niszczących skórę.

Charakteryzuje się całkowitą zgodnością ze skórą, co oznacza, iż składniki w nim zawarte są łatwo tolerowane i wchłaniane przez skórę.

Masło kakaowe może być z powodzeniem stosowane do skóry dojrzałej, eliminując zmarszczki oraz nadając jej gładkości i blasku.

Ponadto masło kakaowe jest jednym z najtwardszych naturalnych tłuszczy, lecz w zetknięciu z ciałem i poprzez wytworzone przez pocieranie ciepło idealnie rozprowadza się po skórze.

Sposób pakowania:

- do 1kg - plastikowe pojemniki farmaceutyczne

- powyżej 1kg masło jest pakowane w woreczki 

 

Zastosowanie Kosmetyka: kremy, balsamy, masła do ciała, błyszczyki oraz mydła, może być wykorzystywany także do masaży.
Zalecane stężenie Do 100%.
Przechowywanie Lodówka, chronić przed światłem.
Rozpuszczalność -
   
 
 
 

Produkt został użyty w recepturach:

× Dziękujemy za rejestrację. Do czasu aktywacji przez administratora, Twoje konto będzie nieaktywne.