.
.
Olej z białej gorczycy nierafinowany
Olej z gorczycy białej nierafinowany to idealna propozycja do pielęgnacji skóry trądzikowej, podrażnionej, skłonnej do niedoskonałości. To także propozycja pielęgnacji skóry góry, działa przeciwłupieżowo oraz pozwala ułatwia utrzymanie włosów w prawidłowej świetnej kondycji.
INCI: Sinapis Alba Seed Oil
Olej z gorczycy białej nierafinowany to idealna propozycja do pielęgnacji skóry trądzikowej, podrażnionej, skłonnej do niedoskonałości. To także propozycja pielęgnacji skóry góry, działa przeciwłupieżowo oraz pozwala ułatwia utrzymanie włosów w prawidłowej świetnej kondycji.
Olej jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy około 35%, kwas linolenowy około 20%, kwas kozenowy około 10% oraz m.in.: kwas ikozadienowy, nerwonowy, itp. Jest bogaty w związki śluzowe, związki białkowe, flawonoidy, fitosterole, glikozydy (m. in. synigrynę), olejek eteryczny, witaminy A, K, P oraz ß–karoten i duże ilości siarki, co czyni go bardzo dobrym produktem do walki z niedoskonałościami.
Właściwości:
działa antyseptycznie, przeciwzapalnie , przeciwtrądzikowo
wspomaga pielęgnację skóry głowy skłonnej do łupieżu oraz podrażnień
działa nawilżająco, przeciwstarzeniowo, ujędrniająco
działa oczyszczająco, świetnie się sprawdza jako składnik olejków hydrofilowych
wspomaga leczenie skaleczeń i podrażnień oraz oparzeń
pobudza wzrost włosów, poprzez zwiększenie przepływu krwi do mieszków włosów
można stosować w okładach przy bólach reumatycznych
Stosowanie: tylko do użytku zewnętrznego
Sposób pakowania:
- oleje o wadze 10g, 30g, 45g - szklana brązowa butelka farmaceutyczna
- oleje o wadze powyżej 100g - plastikowe butelki farmaceutyczne
Zastosowanie | dodatek do kremów, balsamów do pielęgnacji ciała i twarzy, oraz składnik odżywek do włosów. Można stosować do olejowania włosów oraz olejków myjących. Do smarowania miejsc problemowych lub zmienionych chorobowo. |
Zalecane stężenie | Do 100% zalecane do 10% w produktach kosmetycznych. |
Przechowywanie | Zaciemnione, czyste miejsce, w temperaturze 15-20 st. C. |
Rozpuszczalność | W tłuszczach. |